Kommande utgivning

Hösten 2007: Wolfgang Borchert
Våren 2008: Karl-Markus Gauß (Se prisinformation nedan - beställ direkt från förlaget till låga priser!)

Ett urval av Wolfgang Borcherts berättelser samt dramat "Draußen vor der Tür" utkommer hösten 2007 i Bodil Zaleskys översättning. Borchert är en av förgrundsgestalterna i den tyska efterkrigslitteraturen. Borchert har prisats av många, bland andra Heinrich Böll: "(...) mästerliga korta berättelser, kyliga och knappa, inte ett ord för mycket, inte ett enda för lite."

Karl-Markus Gauß' Die sterbenden Europäer (De döende européerna) utkommer våren 2008 i översättning av Per Nilson. Vad är naturligare för ett förlag som verkligen tar central- och östeuropeisk kultur och litteratur på allvar än att ge ut Karl-Markus Gauß? Författaren uppsöker fem försvinnande små folkgrupper i östra Europa och beskriver deras situation: sefarderna i Sarajevo, gottschee-tyskarna i Slovenien, arbëresherna i södra Italien, sorberna i östra Tyskland samt arumänerna i Makedonien. Gauß skriver också för stora tyskspråkiga tidningar som Die Zeit, Neue Zürcher Zeitung, Die Presse. Han är essäist och utgivare av tidskriften Literatur & Kritik. Gauß' böcker har fått lysande kritik och har översatts till flera språk.

Om Die sterbenden Europäer har sagts:
"Att läsa Gauß innebär: att lära sig se med andra ögon." (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

KÖP BILLIGT DIREKT FRÅN FÖRLAGET!

Två prisexempel:
Liv med en stjärna, en inbunden roman på 242 sidor, för 152 kronor inklusive porto, eller Hundens och kattens äventyr, en inbunden (trådbunden) bok på 117 sidor med illustrationer (vissa i färg) för 91 kronor inklusive porto?

SÅ LITE KOSTAR DET ATT SKAFFA SIG DESSA TVÅ TJECKISKA PÄRLOR. LIV MED EN STJÄRNA RÄKNAS BLAND HÖJDPUNKTERNA I DEN TJECKISKA 1900-TALSLITTERATUREN OCH HAR FÅTT LYSANDE KRITIK I INTERNATIONELL OCH SVENSK PRESS. HUNDENS OCH KATTENS ÄVENTYR ÄR EN LEVANDE BARNBOKSKLASSIKER SOM STÄNDIGT FINNS TILLGÄNGLIG I DE TJECKISKA BOKHANDLARNA OCH SOM LÄSTS OCH ÄLSKATS AV FLERA GENERATIONER TJECKISKA BARN. JOSEF ČAPEK ÄR EN AV DET TJECKISKA 1900-TALETS ALLRA FINASTE KULTURPERSONLIGHETER!

Dessa låga priser beror på att Bokförlaget perenn alltid säljer till F-pris, alltså det pris som bokhandeln betalar vid inköp. Den som köper direkt från förlaget slipper alltså bokhandelns påslag. Se pris för samtliga titlar under rubriken ”Förlagets titlar”!

Hälsningar
Per N(ilson)
Bokförlaget perenn